Märkning

Produkterna från oskar&ellen följer Leksaksdirektivet EN 71 1-8:2011 och är därför CE-märkta. Vid de laboratiorietester vi utfört har vi använt ackrediterade Intertek.

Vi tycker det är viktigt att tillägga att trots att våra produkter är i tyg betyder inte det att de är till för bebisar, som många kanske tror om tygprodukter. Vi rekommenderar en del lekväskor och leksaker såsom sångpåsen från 18 månaders ålder, men de allra flesta från 3 års ålder och uppåt. Det är då barnet är moget för rollspel och utveckling av sin fantasi och det är då vi tycker att barnet får ut mest glädje av våra leksaker. Se åldersrekommendationer i produktbeskrivningen för varje produkt.

Det är många småbarnsföräldrar som mejlar oss och frågar om sångpåsen är ekologisk och giftfri. Svaret är att den inte är sydd av ekologiska tyger eller tråd (pga av att det ännu inte finns för- certifierade tyger/tråd tillgängliga på Filippinerna) men den är självklart GIFTFRI. Se testresultatet på bild.
Testet utförs på beställning av oss när hela produkten är färdigsydd, så hela produkten är testad och godkänd. Som ni kan se ligger värdena väldigt mycket bättre än gränsvärdena, vilket vi är väldigt stolta över! (det finns 6 sidor till av resultatet så det är bara att Ni hör av er om ni vill ha mer info:).​

giftfria leksaker