Tillverkning

Vår tillverkning sker på Filippinerna. Våra produkter är handgjorda. Vi strävar efter en produktion som är både etisk och med miljötänk. Vi besöker ofta de skickliga sömmerskorna som vi känner väl efter tio års samarbete. Vi jobbar med tre syateljér som vardera har ca 30 anställda. Löne- och arbetsvillkor följer Filippinsk lag. Atmosfären på ateljéerna är vänlig, alla anställda har tillgång till vatten, toaletter och fläktar. Mobiltelefoner är tillåtna. Se video nedan för med ingående beskrivning om hur det går till.

Från idé till färdig product


oskar&ellens kontinuerliga beställningar innebär jobbsäkerhet och en stabil inkomst för de anställda.

-oskar&ellen AB hjälper också till lite extra vid naturkatastrofer som tyfoner, jordbävning och översvämningar som är vanligt förekommande på Filippinerna. Vi besöker våra leverantörer årligen. Jag har bott på Filippinerna med min familj under fyra år (Oskar är född där) så landet och dess människor är viktiga och betyder mycket för oss. Därför kommer tillverkningen aldrig att flyttas till något annat land. Det filippinska folket är varma och glada människor, ofta med ett leende på läpparna. Vi är säkra på att detta speglas i våra produkter som är tillverkade med hjärta och stolthet, säger Petra Jinglöv, oskar&ellens grundare.

Material

Våra produkter är gjorda av bomull, polyester, polycotton, rayon ibland ull. Materialet är olika för olika produkter och importeras från Korea, Hong Kong, Japan och USA.

Transport och förpackning

Alla produkter fraktas till Europa (Stockholm) med båt. Det tar 6 veckor. Ibland flygs varor hem. Varje produkt är förpackad i en tyll(nät)förpackning.

ABOVE IMAGE IN PDF: Sid1